duits lijntje

Helemaal aan de zuidgrens van het dorp Zeeland liggen de Trentse Bossen. Deze vormen de natuurlijke grens met de gemeente Uden. Hier ligt onder andere het 'Duits Lijntje', een voormalige spoorlijn van de Noord-Brabantsch-Duitsche Spoorweg-Maatschappij (NBDS). Het lijntje loopt van Boxtel tot Wesel via tien Nederlandse en zeven Duitse haltes. Ontdek de rijke historie en prachtige natuur van en rondom het Duits Lijntje.

Je kunt heerlijk wandelen en fietsen langs het Duits Lijntje en onderweg gezellig op een terras of in een café neerstrijken voor een hapje en een drankje. Er zijn acht nieuwe wandelingen via een app beschikbaar .Ook zijn er zeer veel bezienswaardigheden die herinneren aan het verleden van het Duits Lijntje. Wanneer je geïnteresseerd bent en onderweg lekker wilt eten, maak dan deze tour! Ook andere recreatieve activiteiten maken het Duits Lijntje een beleving. 

In het bezoekerscentrum Steltenberg, tussen Zeeland en vliegbasis Volkel in, vind je meer informatie over het Duits Lijntje.