de samenwerking

Ze zijn beiden tevreden over het werk van het Platform Toerisme Landerd. De ondernemers Rob Neijts uit Zeeland en Stef van Vliet uit Schaijk spreken er met veel waardering over. Ze prijzen de goede samenwerking. Nog meer samenwerking tussen ondernemers kan alleen maar voordelen opleveren, vinden beiden.

Rob Neijts startte negen jaar geleden met Herberg D’n Brouwer aan de Kerkstaat in Zeeland’. Ruim anderhalf jaar geleden groeide dat uit tot wat hij zelf noemt ‘een uit de kluiten gewassen dorpscafé’. Hij breidde het café uit met een restaurant, een groot terras en met drie bijzondere gastenkamers. Met alle clubs die in zijn café onderdak vinden is het een echt dorpshart geworden. Met publiek van jong tot oud, uit Zeeland en ver daarbuiten. Diezelfde brede belangstelling ondervindt Stef van Vliet van recreatiepark De Heidebloem aan de Noordhoekstraat in Schaijk. Hij streek 23 jaar geleden vanuit het westen van het land in Schaijk neer en bouwde de camping van toen uit tot een park met veel mogelijkheden: kamperen, verschillende vormen van groepsaccommodatie en tal van recreatieve voorzieningen. Met zelfs een nevenvestiging in Duitsland. Ruimte en rust kenmerken volgens hem dit deel van Brabant. “Telkens als we hier terugkomen, valt dat weer op.”

Van Vliet is mede-oprichter van het platform en sinds een aantal jaren bestuurslid. “Ik ben erg blij dat het er is. Samen met de gemeente wilden we iets opzetten om mensen naar dit fantastische natuurgebied De Maashorst te halen. Daar profiteren we allemaal van”, aldus Van Vliet. Hij roemt de ‘folderlijn ’van het Platform Toerisme Landerd. “Onze gasten kunnen we op die manier zoveel bieden! En vergeet het Docuspad niet. Schitterend dat er dat is. Onze gasten hoeven hier de Franse Baan maar over te steken en ze zijn er.”

Rob Neijts

onze gasten kunnen we op die manier zoveel bieden!

Stef van Vliet over de folderlijn van PTL

Al even positief is Rob Neijts, die naar eigen zeggen veel samenwerkt met het platform. “Dat loopt echt goed. Kijk naar voorbeelden als het Rundje Landerd en vijf jaar geleden de herdenking van de bevrijding. Daar doe we dit jaar ook weer aan mee.” Met Van Vliet is hij het eens dat ondernemers nog meer dan nu kunnen samenwerken. Het platform vervult daarbij een onmisbare functie. “Zij komen met veel initiatieven, waarmee wij aan de slag kunnen. Als wij als ondernemers bij elkaar komen zijn er volop ideeën, met het platform kunnen we zorgen dat er werk van wordt gemaakt.”

Rob Neijts en Stef van Vliet ervaren dat hun gasten heel positief zijn over de mogelijkheden die ze hier hebben om er een aangenaam verblijf van te maken. “Ze zien dat het hier in de omgeving hartstikke mooi is. Kan ook niet anders, want we hebben een fantastisch natuurgebied De Maashorst”, aldus Van Vliet.