dames van dedie

Bettie en Babs zijn de dames van De Die. Deze vrolijke, bijzondere verschijningen maken van iedere dag een feestje en zijn dol op nieuwe avonturen. Samen gaan ze er op uit om de Maashorst te ontdekken. Op verschillende vervoersmiddelen trekken ze de natuur in en maken ze de gekste dingen mee. Benieuwd naar de avonturen van de dames? Alles is vastgelegd op beeld, veel plezier met kijken!

 

Ratjetoe Avontuur

De Westfalia van Sandberghe werd deze aflevering het vervoermiddel van De Die. In Uden bezochten zij de Vluchtoord, rijk aan historische verhalen. Zij kwamen langs veel historische gebeurtenissen: het barakkenkamp, het kapelleke dat ter nagedachtenis van 'De Groote Oorlog' 1914-1918, de lichtmast gedenkteken Stormramp (10 augustus 1925), Camouflageperron van Uden tot ver voorbij Mill. Ook gingen ze op bezoek bij Mini Camping Molenzicht Maashorst in 't Voor-Oventje in Zeeland.

 

Het Ezel Avontuur

DeDie toeren door Natuurgebied De Maashorst en beleven avonturen. Babs en Bettie gaan deze aflevering wandelen met de ezel Dorus van De Kreitzberg. Door het mooie bosrijke gebied gingen ze even kijken bij de Avontyr waar ze afsloten met een lekkere picknick in de bossen. 

de maashorst in op de estep

In aflevering twee trekken Bettie en Babs de Maashorst in op een estep. Tijdens de tocht brengen ze een bezoekje aan Docus de Das en nemen ze een stukje van het avonturenpad mee. Na het bezoekje aan Docus is het tijd voor een pauze bij De Potter. Na een moment van rust bij De Potter stept het duo door naar Boerderij 't Nabbegat, waar ze een kijkje nemen in de stal. De wol die deze schapen produceren wordt door een pop-up wolatelier verwerkt. Benieuwd hoe Bettie en Babs hun avontuur hebben ervaren? Bekijk het hieronder

de maashorst in op de fluisterstep

In aflevering één gaan Bettie en Babs op avontuur op de Fluisterstep. Een ritje op de fluisterstep is de perfecte manier om de Maashorst en omgeving op een fluisterstille manier te ontdekken. Met deze step kun je prachtige routes maken van wel 40 kilometer lang. Benieuwd hoe Bettie en Babs hun avontuur op de Fluisterstep hebben ervaren? Bekijk het hieronder