platform toerisme landerd

Platform Toerisme Landerd (PTL) is het lokale toeristische platform in Landerd. Wij zijn een groep vrijwilligers die zich inzetten om het lokale toerisme te stimuleren. Dat doen wij door ons op vele vlakken in te zetten en zoveel mogelijk te organiseren voor de bezoekers en inwoners van onze gemeente. Lijkt het je leuk om ons daarbij te helpen? Kijk dan eens rustig waar jij bij kunt en wil helpen.

Wat doet PTL allemaal

Jij wist het misschien niet, maar wij weten zeker dat je veel van onze projecten en evenementen bent tegengekomen de afgelopen jaren.

Wat dacht je van Rundje Landerd? Al twee edities zijn we door onze prachtige natuur en kernen gefietst. Dat was een doorslaand succes! Maar ook de Molendagen en Open Tuinendag worden door ons georganiseerd.

Daarnaast zijn we 'eigenaar' van Docus de Das. Dat biedt ons een hoop leuke mogelijkheden, zoals je verderop kunt lezen.

En we weten zeker dat je onze fiets- en wandelroutes ooit gezien hebt! Onze regio heeft zoveel moois om te laten zien. Daarom hebben we de afgelopen jaren alle mooie plekken en bijzondere verhalen bij elkaar gebracht in enkele routefolders. Zo kan de toerist, maar ook de lokale bewoner, van de omgeving genieten en beter leren kennen. Deze zijn ook online verkrijgbaar op deze website, onder de kop 'Fietsen en Wandelen'.

zonder onze vrijwilligers zouden wij dit allemaal nooit kunnen

Gerard Selten - Voorzitter PTL

Docus de Das

PTL is 'eigenaar' van Docus de Das. Samen met Docus zetten wij ons in voor extra speelplezier voor alle kinderen in onze regio. Dat doen we door de jaarlijkse lampionnenoptocht te organiseren op het Docus de Das Avonturenpad in december. Ondertussen is die dag een echt begrip in de regio geworden, daar zijn we erg trots op!

Daarnaast kunnen de kinderen elk jaar met Pasen paaseieren komen zoeken samen met Docus op zijn Avonturenpad. Ook die dag wordt elke keer goed bezocht.

Buiten deze dagen is Docus veel aanwezig bij andere toeristische evenementen om met de kids te spelen. PTL zorgt er in die tijd voor dat het Avonturenpad onderhouden wordt en er netjes bijligt voor de vele dagelijkse bezoekers die het pad door het jaar heen heeft.

Bezoek het Avonturenpad

leden en projectgroepen

PTL heeft een gemakkelijke en duidelijke structuur, waarbij ieder zich kan aanmelden en zich in kan zetten voor zijn of haar eigen interesse.

Het bestuur bestaat op dit moment uit de volgende personen:

• Gerard Selten - Voorzitter
  • Rianne Matthijsen - Secretariaat (eigenaar Groepsaccommodatie De Buitenhorst)
  • Stef van Vliet - Penningmeester (eigenaar Recreatiepark De Heidebloem)
  • Marij van der Leest - Projectaanjager

Onder het bestuur bevinden zich verschillende projectgroepen. Deze groepen bestaan uit ondernemers en inwoners die op vrijwillige basis ondersteuning bieden aan een project of evenement waar zij zelf interesse voor hebben. Zo zijn er in de loop der jaren de volgende groepen ontstaan:

• Docus de Das (onderhoud Avonturenpad, Facebookpagina, merchandise)
  • Projectgroep evenement Rundje Landerd
  • Projectgroep evenement Lampionnenoptocht
  • Projectgroep evenement 'Docus de Das wordt wakker' (event Paaseieren zoeken 2e Paasdag)
  • Projectgroep evenement Wildspotten / Speuren naar Sporen (excursies in de natuur)
  • Projectgroep evenement Molendagen
  • Projectgroep fiets- en wandelroutes & controle knooppuntennetwerk (ontwikkelen en onderhouden van routes)
  • Burgerinitiatieven (bijv. Projectgroepen 'Zuiderwaterlinie', 'Ommetje Reek' en 'Limerick Route 2020')
  • PR en communicatie

Wil jij ook vrijwilliger worden en een bijdrage leveren aan het toerisme en recreatie in onze gemeente? Laat het ons weten! Ook voor vragen kun je altijd bij ons terecht.

Stuur ons een mail